Kaip M. Power gelbėjo savo gyvenimą

sekmes paslaptis M Power

Prisipažinkime, visi bent kartą esame pagalvoję apie didžiąją sėkmę. Žiūrėdami į žinomų žmonių šypsenas ir ištaigingus jų namus keliame klausimą: kokia jų sekmes paslaptis?

Rodos, jie gyvena tobulus gyvenimus, dirba svajonių darbus, vairuoja naujausius automobilius, didžiuojasi puikiomis šeimomis ir baigia apkeliauti kone visą pasaulį. Norinčių sužinoti šią paslaptį, pasirodo, yra ne vienas. Ne vienas šimtas ir ne vienas tūkstantis. Milijonai žmonių, visame pasaulyje, ieško savo rakto į sėkmę ir dėl to saviugdos knygų industrija, mažų mažiausiai, ploja rankomis.

Kaip numesti svorio? Kaip uždirbti pirmąjį milijoną? Kaip atrasti save? Kaip pradėti sportuoti? Kaip pasitikėti savimi? Kaip atsikratyti baimių? Kaip susirasti vyrą/žmoną? Kaip užauginti tobulą vaiką? Kaip tapti lyderiu?

Ar kada susimąstėt, kiek tokių saviugdos knygų yra išleista? Ir jeigu visos tos knygos tikrai ŽINO KAIP, kodėl pasaulyje yra tiek daug nelaimingų žmonių?

Vienos viešnagės Lietuvoje metu, kaip įprastai užėjau į knygyną. Nieko konkretaus neieškojau, tačiau žinojau, kad tuščiomis tikrai neišeisiu. Praeinant pro motyvacinių knygų skyrių, mano akis patraukė žurnalistės M. Power knyga – “Kaip aš gelbėjau savo gyvenimą”. Prisipažinsiu, esu skaičiusi ne vieną motyvacinę knygą, tačiau  vis dar negaliu pasigirti, jog viskas mano gyvenime klostytųsi puikiai. Knygos autorė, M. Power, nusprendė iš esmės užsiimti saviugda ir visą šį procesą detaliai aprašyti.

sėkmės paslaptis

M. Power ,,Kaip aš gelbėjau savo gyvenimą”



Remdamasi įvairių motyvacinių knygų nurodymais, M. Power, pakliūdavo į įvairiausias situacijas. Kai kurie, asmeniniai, rašytojos išgyvenimai atrodydavo artimi, kai kurie keldavo nuostabą, tačiau daugumą jų versdavo nusijuokti balsu. Vis tik, kuriozinių situacijų fone atsiskleidė ir kita, kiek netikėta, saviugdos knygų pusė. Pasirodo, ieškant kelio į tobulą gyvenimą, visai nesunkiai galima ir pasiklysti. Skrupulingas savo minčių ir veiksmų analizavimas gali privesti prie sunkių psichinės būklės sutrikimų, depresijos. Maža to, autorė pastebi, kad bandydami remtis minėtomis knygomis, jų skaitytojai, ima to mokyti ir aplinkinius. Jeigu aplinkiniams saviugdos tiesos visiškai neaktualios – gali kilti išties nemažai problemų. Juk niekam nepatinka, kai kažkas ima mokyti kaip gyventi, kaip teisingai formuoti mintis, kaip svajoti ar ką valgyti. Kai draugiški patarimai perauga į nurodymus ar griežtų linijų “tas gerai” – “tas blogai” brėžimą – vertėtų sunerimti. Tai saviugdos knygų šalutinis poveikis.

Gyvename laikais, kai, rodos, visi aplink lenktyniauja, beviltiškai siekdami laimės, pinigų, garbės ar pripažinimo. Ryškiaspalvės knygos su žinomų žmonių veidais ar skambiais užrašais ant viršelių bando įtikinti, neva žinančios greitesnį, tiesesnį kelią į šviesesnį rytojų. Autorės patirtis atskleidžia kiek kitokią šių knygų realybę. Perėjusi ugnį ir vandenį, M. Power, supranta, jog sekmes paslaptis, išties, neegzistuoja. Kitų žmonių sėkmės istorijos yra tik jų sėkmės istorijos. Tai nereiškia, jog jei mes aklai darysime taip, kaip darė jie, sulauksime tokių pačių rezultatų. Visi “kaučeriai” tarsi susitarę skanduoja: “aš žinau, ko tau reikia!”. Kaipgi jie gali žinoti, ko mums reikia, jeigu mes patys to nežinome? Čia puikiausiai tinka posakis, jog tai, kas tinka viskam – netinka niekam. Kiekvieno raktas į sėkmę yra skirtingas. Taškas.

Na taip, galime bandyti eiti kitų pramintais keliais, tačiau greičiausiai jie vis tiek nenuves mūsų ten, kur tikėjomės. Tiesa ta, kad kartais, kai kuriems, išvis nebūtina niekur eiti, nes sėkmė yra visai šalia. Kartais tereikia sustoti ir gerai, gerai apsidairyti. 🙂

 

fullsizeoutput_15da

 

Su šilčiausiais linkėjimais,

Solveiga

You might also like

1 Comment

Rašyti komentarą

Discover more from SAULĖS KELIAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading