Ką per Naujus?

Ką tu? Kur per naujus?

Norime to ar ne, tačiau paskutinėmis gruodžio dienomis tokius ir panašius klausimus tenka užduoti vis dažniau ir dažniau.

Mėgstantys ir turintys laiko planuoti, arba šiuo atveju tiesiog laimingieji, dar kuris laikas iki Naujųjų, ieško (ir randa) įdomiausių renginių bei reginių mieste, perka bilietus į šventinius koncertus, rezervuoja stalelius prabangiuose restoranuose, o galbūt jau iš anksto įsigija lėktuvo bilietus ir Naujuosius pasitinka svečioje šalyje.

Visiems likusiems, mintys, apie Naujųjų metų vakarėlį pradeda šmėžuoti tik suvirškinus paskutinius Kalėdinių patiekalų likučius.

Būna gi ir taip, kad Naujųjų sutikti išvis nepavyksta. Klausite, argi tai įmanoma? Įmanoma. Kaip? O gi, kai svaigieji gėrimai pasirodo esantys stipresni už patį didžiausią “baliauninką”. Bėda, žinoma, ne pačiuose gėrimuose (nors Karbauskis su Veryga man paprieštarautų), o jų kiekyje per tam tikrą suvartojimo laiką. Kai šventės pradžioje tokios lygties nepavyksta išspręsti teisingai, ryte tenka spręsti jau visai kitą reiškinį. Tada nežinomųjų atsiranda tiek, kad nebežinai nei nuo kurio galo pradėti, nei kaip užbaigti…

Pamenu, mano paauglystės laikais klausimas apie Naujuosius būdavo išskirtinio svarbumo. Tačiau net ir tai neapsaugodavo nuo to, jog likus porai dienų iki pat jų, vis tiek dar nežinodavome nei kur juos sutikti, nei kaip, nei su kuo. Vis tik, nenumaldomai artėjanti šventė, įplieksdavo itin karštas diskusijas artimiausių draugų rate ir įnirtingai svarstydavome, kur gi surasti “plotą “ Naujiesiems arba paprasčiau tariant, kieno tėvus parai iškraustyti iš namų. 🙂 Po varginančių derybų pagaliau suradus sprendimą, prasidėdavo kita, linksmoji, dalis – vakarėlio temos galvojimas. Tačiau apie tai jau būtų galima parašyti ne tik, kad atskirą įrašą, bet ir visą knygą.

Vienaip ar kitaip, Naujieji ateina kasmet, nepriklausomai nuo mūsų norų, nuotaikų ar nusiteikimo. Ir bemaž kasmet tenka susidurti vis su tuo pačiu galvos kvaršinimu dėl vakarėlio vietos, aprangos kodo, vaišių stalo ar galiausiai to, kurią draugų kompaniją pasirinkti.

Kartais pasiseka ir Naujieji metai pasitinkami išties be galo džiaugsmingai, o kartais, deja, kažko lyg ir pritrūksta, kažkas tarsi ne taip.

Galbūt galima ką nors padaryti, kad sausio 1-oji būtų kupina džiugių, šventinių prisiminų ir pakiliai nuteiktų naujai pradžiai, o nusivylimai liktų seniesiems metams?

Mano nuomone, yra keli labai paprasti dalykai:

• Svarbiausia su kuo, ne kur

Bet kuriame gyvenimo žingsnyje, etape ar įvykyje svarbiausias dalykas yra artimiausių žmonių palaikymas bei ryšys su jais. Dėl šios priežasties, mano nuomone, Naujuosius svarbu pasitikti žiūrint ne tik į fejerverkais nušviestą dangų, bet ir į mylinčias brangiausių žmonių akis.

Išgirsti save

Nors aplinka ir diktuoja tam tikras taisykles, tačiau nėra jokios būtinybės joms paklusti. Jeigu šį vakarą nesinori niekur kišti nosies iš namų tai ir nebūtina to daryti. Kur kas geriau likti namuose ir jaukiai įsitaisius, ant savo mylimos sofkutės, žiūrėti šimtus kartų matytus filmus, tačiau viduje jausti ramybę nei būti trankiame žmonių susibūrime, tačiau niekaip nerasti ten sau vietos.

Atsipalaiduoti

Vis tik, jei norisi ,,išsitaškyti” arba kaip dabar madinga sakyti ,,pasileisti plaukus” tai kada gi bus tinkamesnis laikas jei ne triukšmingiausia naujametė naktis? Tai tikrai bene pats geriausias laikas atsikratyti per metus susikaupusios įtampos bei visų neigiamų emocijų. Kas geriau jei ne muzika ir šokiai gali pagelbėti šiame išsilaisvinimo ir atsipalaidavimo procese? Tad, kitaip sakant, daugiau garso ir šviesų!!!

• Realiai įvertinti savo galimybes

Nuoširdžiai paklausti savęs, ko iš tiesų galiu tikėtis iš savęs ateinančiais metais, kur galėčiau pasistengti patobulėti, o ką jau taip seniai noriu pakeisti, bet vis nesiryžtu. Tačiau šį kartą siūlau apsieiti be ilgiausių paklodžių su pasižadėjimais ir tikslais kitiems metais iš kurių, labai tikėtina, didžiosios dalies taip ir neįvykdysim ir dėl ko, praėjus metams, vėl norėsis save griaužti.

• Nesu(si)reikšminti

Nauja pradžia prasideda tada, kai patys sau tai pasakome. Tam nereikia laukti Naujų metų, pavasario, kito mėnesio, ar rytojaus. Be abejo, yra tokių žmonių, kurie jau nuo sausio 1-osios meta rūkyti ar pradeda sportuoti, tačiau tikrai ne visiems ši data tampa kažko naujo pradžia.

 

Tai tiek iš manęs šiam kartui. 🙂

P. S. pasižiūrėjau savo tikslus 2017 metams, kurie teisybės dėlei turiu pasakyti yra atkeliavę ir iš praeitų, ir iš užpraeitų metų. Džiaugsmingai galiu pareikšti, kad keletą jų jau pavyko įgyvendinti! Valio man! 🙂 Tačiau, keletas jų vis dar nepasiekti… Tad nelieka nieko kito, kaip tik vėl perkelti juos kitiems metams. Ar dar kitiems… 🙂

P. P. S. šia proga linkiu, kad naujametinis vakaras suteiktų kuo daugiau laimingų akimirkų, lydinčių kasdien, ištisus metus. Būkit laimingi taip, kaip patys suprantate tą laimę. ❤️

< strong>Su šilčiausiais linkėjimais,< strong>Solveiga

You might also like

Nėra komentarų

Rašyti komentarą