Sarah Turner: „Motinystės „atostogos“. Kaip išgyventi chaotišką mamos kasdienybę”

motinystės atostogos

Ne, aš dar ne mama ir planuose to dar taip pat nėra. Nors žinant, jog Dievo keliai nežinomi, niekada negali žintoti…

Šią ,,Motinystės atostogos” knygą nupirkau sesei dovanų, kuri augina 2 berniukus. Iki jai atiduodant knygą – keliavau, tad pagalvojau, jog reikia tikslingai išnaudoti laiką kelyje: oro uoste, lėktuve, o vėliau ir traukinyje. Puslapis po puslapio ir nepajutau, kaip sugrįžau namo, versdama jau paskutinį knygos lapą.

Ši knyga nėra mokomasis vadovėlis, kaip tobulai užauginti tobulą žmogų. Tai nuoširdi moters išpažintis, kuo virsta jos gyvenimas tapus vieno, o vėliau ir 2 mažų, mielų siaubūnų mama.

Apie naktinio maitinimo košmarus, nuolatines kovas su vyru – kurio diena šiandien buvo baisesnė, apie amžinybę trunkančius išsiruošimus iš namų, antrojo vaiko sindromą (puikiai jus suprantu, antrieji, aš ir pati tokia!

), stereotipus bei niekam tikusius, viską išmanančių tetų, pamokymus ir aibę kitų, atrodytų visiškai paprastų, kasdienių reikalų.

Šią knygą ypatingai rekomenduoju visoms super mamytėms su savo išpuikintais porcelianiniais vaikučiais ir super-eko-friendly-zero-waist reikaliukais. Puiki proga nusiimti savo rožinius akinius ir bent šiek sugrįžti į realybę. Jei kitos moterys augina savo vaikus kitaip nei jūs, tai dar nereiškia, kad jos augina juos blogai.

Taip pat rekomenduoju ir visoms kitoms likusioms, normalioms mamoms – jūs ne vienos! Visų vaikai kartais būna tikrai nepakenčiami ir viskas, ko galite norėti – dingti kur nors į negyvenamą salą! Tai visiškai normalu.

Labai labai rekomenduoju ir tėčiams. Tiesiog.

Kiek mažiau ,,Motinystės atostogos” rekomenduočiau toms, kurios dar tik svarsto ar jau metas susilaukti vaikų – perskaičius šią knygą, tikėtina, vaikų planavimą atidėsite dar kuriam laikui…  🙂 Tačiau geroji žinia ta, jog būsite susipažinę su vaikų auginimo realybe ir kiek aiškiau žinosite, ko laukti. Nors kiekvienas vaikas, kaip ir kiekviena mama, yra tokie skirtingi….

Tačiau labiausiai šioje knygoje man patiko besąlygiškas autorės nuoširdumas – jis tiesiog papirko. Lengvas rašymo stilius, puikiai perteiktos emocijos,  išgyvenimai bei fantastiškas autorės humoro jausmas yra viskas, ko reikia lengviems vakaro skaitiniams…

 

motinystes atostogos

 

 

Su šilčiausiais linkėjimais,

Solveiga

You might also like

Nėra komentarų

Rašyti komentarą