Mano mėgstamiausi kalėdiniai filmai

kalėdiniai filmai

Vos tik namuose pasklinda mandarinų kvapas, žinau, – Kalėdos jau ne už kalnų. Kai vakarai darosi gerokai tamsesni, vėsesni ir ilgesni, viskas, ko norisi labiausiai – jaukiai susisukti į šiltą pledą, ištiesti kojas ir ramiai pažiūrėti gerą filmą. Nors sniegas yra tai, kas bene labiausiai asocijuojasi su Kalėdomis, paskutiniu metu, jis tapo kone prabanga ir retenybė. Kai visur, kur benueitum imi girdėti vien tik Kalėdines melodijos, nori – nenori ir į namus pamažu ima skverbtis ne tik šventinė nuotaika, bet ir kalėdiniai filmai. Įžiebus pirmąsias kalėdines lemputes, man visuomet norisi ir televizoriaus ekrane pamatyti ką nors jaukaus ir itin kalėdiško…

Dėl šios priežasties, nusprendžau pasidalinti savo mėgstamų kalėdinių filmų sąrašu. Jie visi ypatingai lengvi, romantiški ir nestokoja daug humoro. Nors ir ne kartą teko girdėti, jog filmai, skirti visai šeimai yra pati baisiausia filmų kategorija, manau, jog viskas priklauso tik nuo nusiteikimo. Reikėtų nepamiršti, jog net ir kalėdiniai megztukai, kartą metuose turi šansą pamatyti dienos šviesą.

Taigi, kviečiu čiupti karšto šokolado, zefyrų, mandarinų, imbierinių sausainių ar kitų mėgstamų užkandžių, pasirūpinti šiltomis kojinėmis bei pledais, išsirinkti filmą ir pasinerti į stebuklingą Kalėdų pasaulį!

Pradėsiu nuo klasikinių kalėdinių filmų, kurie televizijos ekrane sukasi jau 10 ir daugiau metų. O kas yra Kalėdų klasikų klasika? Taip, jūs teisūs – ,,Vienas namuose”.

  • ,,Home alone” (1990)

Nieko čia tikrai nenustebinsiu – jau gerus 30 metų šis filmas yra neatsiejama Kalėdų dalis. Žinau, jog yra daugybė žmonių, kurie kasmet vis labiau piktinasi, jog ir vėl rodo ,,Vienas namuose”, jog televizija nebeturi daugiau ką rodyti ir panašiai. Nepaisydama tokių kalbų, jau nuo gruodžio pradžios, aš su malonumu laukiu šio serialo. Ir vos tik pamačiusi anonsą, žinau, Kalėdos čia pat. Noriu tikėti, kad su šiuo filmu užaugs dar tikrai ne viena karta. 

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer –  Vienas namuose

Beje, ar žinojote, kad į kino ekranus vėl gali sugrįžti McCallister šeima? 100% patvirtinti šio teiginio negaliu, nes filmo ,,Vienas namuose. Kalėdų susitikimas” premjera jau turėjo įvykti 2019 m. Dabar manoma, jog tai įvyks 2021 m. Nepaisant to, internete jau kurį laiką sukasi šio filmo trailer: ,,Home Alone. Christmas reunion”.

  • ,,While You Were Sleeping” (1995)

Filmas ,,Kol tu miegojai” man patinka ne tik Kalėdų laikotarpiu. Romantiškas iki pat šaknų, turintis nuostabiausius aktorius ir puikų scenarijų. Neslėpsiu, jog Sandra Bullock yra viena iš mano mėgstamiausių aktorių, tad sunku įsivaizduoti, kuri kita aktorė galėtų taip puikiai tikti svajingam Liusės vaidmeniui. 

kol tu miegojai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,While you were sleeping” 

  • The Holiday (2006)

Dar vienas filmas, kuris skaičiuoja jau antrą dešimtį, tačiau jo aktualumas nė kiek ne mažėja net ir šiomis dienomis. Greičiausiai ne vienam žmogui bent kartą gyvenime norėjosi pasikeisti su kuo nors vietomis ar atsidurti visiškai kitame pasaulio gale, kur jo negalėtų pasiekti jokios asmeninės problemos. Štai tokia proga pasitaikė žaviosioms Iris (Kate Winslet) ir Amanda (Cameron Diaz) sutikus dalyvauti namų apsikeitimo programoje. Pasirodo, laikinai pakeistas adresas gali iš esmės pakeisti visą gyvenimą. Puikiausias romantinės komedijos pavyzdys!

the holiday

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,The Holiday”

  • ,,Four Christmases” (2008)

,,Ketverios Kalėdos” – neatsiejamas klasikinis Kalėdų filmas. Turbūt neverta leistis į scenarijų, nes vargu ar dar yra jo nežinančių. Manau, ,,Ketverios Kalėdos”, idealiai tinka tiems, kuriems Kalėdos kelia didesnį galvos skausmą, nei džiaugsmą. Verta pripažinti, jog daugelis turime tokių šeimos ar giminės narių, kuriuos tikrai ne visada norisi aplankyti. Jei metų bėgyje dar kažkaip galima išvengti šio nemalonaus vizito, tai Kalėdų laikotarpiu to padaryti beveik neįmanoma. Na, bent jau taip buvo iki šiol. Ir jeigu galima kiek pajuokauti, tai 2020-ieji metai tokiems žmonėms turėtų būti tikras išganymas. Visiems kitiems, ko gero, bene didžiausia bausmė ir gilus nusivylimas… Tikiu, daugelis mūsų atiduotų betką, kad tik galėtų nuvykti ir apkabinti savo namiškius. Kad ir tuos – ne pačius mylimiausius.

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo traileris – ,,Four Christmases”

  • ,,Love actually” (2003)

,,Tegyvuoja meilė” – apie vyrus ir moteris, apie jų santykius, apie skirtumus ir panašumus. Ir apie viską jungiančią meilę.  Žiūrint tokius filmus norisi patikėti ne tik meile, bet ir tikru Kalėdų stebuklu.

love actually

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Love actually”

  • ,,Planes, Trains and automobiles” (1987)

,,Lėktuvais, traukiniais, ir automobiliais” – iš esmės labai primena ,,Vienas namuose”. Filmas apie klasikinę situaciją, kuomet Neal (aktorius Steve Martin), kaip ir milijonai kitų amerikiečių, stengiasi žūtbūt sugrįžti namo Padėkos dienai. Kaip ir galima numanyti, Neal nesuspėja į lėktuvą, todėl jam kuo skubiau reikia rasti kitą būdą pasiekti savo namus. Pakeliui jam tenka įveikti daugybę nesėkmių ir išgyventi aibę kuriozinių situacijų. Suprantama, didelių reikalavimų šiam šeimos filmui kelti tikrai nereikėtų. Vis dėl to, man jis visuomet primena jaukias ir vaikiškai nerūpestingas Kalėdas tėvų namuose.

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Planes, Trains and automobiles”

  • ,,Jingle all the way” (1996)

Lietuviškas šio filmo vertimas ,,Kalėdų karštinė” girdėtas jau turbūt visiems ir manau, taip pat priklauso ,,Vienas namuose” kategorijai. Greičiausiai nesuklysiu sakydama, kad kiekvienas Kalėdų Senelis (dėl mylimo vaiko) yra pasiryžęs padaryti tą patį, ką darė Howard’as, norėdamas nustebinti savo sūnų išsvajota „Turbo žmogaus” lėle. Tokie kalėdiniai filmai ne retai atskleidžia ir kitą šventinio laikotarpio pusę.



kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Jingle all the way”

  • The Grich (2018)

Turbūt nėra nė vieno, kuris nebūtų bent ausies krašteliu girdėjęs apie žaliąjį pikčiurną Grinčą ir jo ketinimus pavogti Kalėdas. Filmas paremtas Dr. Seuss knyga, tad jame netrūksta magijos, naivumo ir tikėjimo stebuklais. Turiu prisipažinti, kad tik visai neseniai prisiminiau, jog buvo pastatytas ir animacinis Grinčo filmukas, kurio nebuvau mačiusi. Šią klaidą greitai ištaisiau ir buvau labai maloniai nustebinta, nes filmukas paliko itin gerą įspūdį. Niūrusis miestelio atsiskyrėlis, nors ir netrykšta draugiškumu, giliai širdyje, pasirodo, nėra toks jau blogas. Labai rekomenduoju. Ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. 🙂

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,The Grinch”

Kad jau prakalbau apie animaciją…

  • ,,Arthur Christmas” (2011) 

Šis filmukas kitaip dar žinomas, kaip ,,Kalėdų Senelio slaptoji tarnyba”. Jame atskleidžiama visiems vaikams rūpima paslaptis: kaip Kalėdų Senelis vos per vieną naktį suspėja išdalinti dovanas visiems pasaulio vaikams. Tas jaunatviškas Styvo maksimalizmas ir tikėjimas ateitimi, nuteikia labai pozityviai.

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Arthur Christmas”

  • ,,Klaus” (2019)

Šį animacinį filmuką pažiūrėjau visiškai neseniai, tačiau jis iškart palietė mano širdį. Tiesa, pradžioje pasirodė truputį niūrus ir gal kiek baigokas, tačiau palengva vaizdas pasikeitė į mielą ir malonų reginį. Be to, man itin patiko paštininko ironija bei puikus jo humoro jausmas. 

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Klaus”

  • ,,The night before” (2015)

Nors 5 metai ne tiek ir mažai, bet palyginus su ,,Vienas namuose”, šis filmas dar atrodo pakankamai naujas, tiesa? 🙂 Lietuviškas šio filmo pavadinimas, kaip visada mane šie tiek stebina, mat skamba – ,,Kūčiukai, narkotikai ir seksas”, tačiau filmo kokybės tai nekeičia. Trys geri vaikystės draugai, kasmet su trenksmu sutinka Kalėdas. Vis dėl to, gyvenimas juda pirmyn ir bičiuliai supranta, jog daugiau taip šėlti nebegali. Nusprendus, kad tai bus jų paskutinis šventimas kartu, prasidėjo nuotykiai. Galima sakyti, kad ,,The night before” pastatytas ,,ant” juodojo humoro, tad jautresniems ar labiau religingiems žmonėms nerekomenduočiau jo žiūrėti. Filme netrūksta keiksmažodžių, įvairių svaigalų ar kitų laisvam gyvenimo būdui tinkančių atributų. Vienas iš pagrindinių vaidmenų atiteko Seth Rogan’ui, o tai, mano subjektyvia nuomome, padarė šį filmą tik dar geresniu. Kartais, kalėdiniai filmai gali būti ir tokie.

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,The night before” 

  • ,,The office Christmas party” (2016)

Įmonės vakarėliai visada palieka vienokių ar kitokių pasėkmių. Ne paslaptis, jog po to kai kuriems bendradarbiams jų prisiminti visiškai nesinori. O ką daryti, kai visas kolektyvas, žinoma be vadovo sutikimo, užsiaučia taip, jog visas tolimesnis firmos gyvavimas pakimba ant plauko? ,,Firmos kalėdinis balius” yra būtent apie tai. Daug chaoso, nesutarimų, intrigų, juoko ir puikios Jennnifer Aniston vaidybos. Man jis visada susižiūri labai lengvai.

kalėdiniai filmai

nuotrauka iš IMDb

Filmo trailer – ,,Office Christmas party”

  • Holidate (2020)

Vienas naujausių, tačiau tikrai ne prasčiausių, filmų puikiai tinkantis Kalėdoms. Žinoma, vos tik pradėjus jį žiūrėti, nesunkiai galima nuspėti ir šio filmo pabaigą. Pavargę nuo nuolatinių šeimos ir draugų replikų dėl pastoviai nepasisekančių santykių, atsitiktinai susipažinę vaikinas ir mergina susitaria metus laiko apsimesti vienas kito mylimaisiais. Turbūt ir jūs jau galite atspėti, kur link visa tai juos nuves…

holidate

nuotrauka iš IMDb



Filmo trailer –
,,Holidate” 

 

Žinoma, net ir mėgstamiausi kalėdiniai filmai, laikui bėgant keičiasi. Mažiau patikusius ar jau kiek pabodusius visuomet išstumia nauji, švieži susižavėjimai. Vis dėl to, kai kurie filmai, nors ir matyti dešimtis kartų vis tiek užima itin svarbų vaidmenį mūsų gyvenime ir bent kartą metuose, norisi juos prisiminti.

O kokie tavo mėgstamiausi kalėdiniai filmai?

Kviečiu pasidalinti! 🤗

 

 

Su šilčiausiais linkėjimais,

Solveiga

 

You might also like

Comments (2)

  • Migle 3 metai ago

    Dekui uz prisiminimu kupina apzvalga, Solveiga. Visuomet buvau sentimentali, todel nenustebk isgirdusi apie mano „kalediskiausia” filma :-). Tai „trys riesuteliai pelenei”. Ceku filmas, 1973 m (!). Beveik tokio pat amziaus kaip ir as. Gal todel ir myliu ji sentimentaliai iki sirdies gelmiu :-). Niekada nesibaigianti pasaka…

    Man atrodo, kad nesu jo mačiusi… Būtinai reikės įtraukti į norimų pažiūrėti filmų sąrašą. 😊

Rašyti komentarą

Discover more from SAULĖS KELIAS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading